V Divadle Jonáša Záborského odovzdávali Ceny PSK a jeho predsedu

20.12.2007 Prešov

Prešov 20. decembra (TASR) - Odovzdávaním Ceny Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a jeho predsedu vyvrcholilo v stredu 19. decembra večer slávnostné zasadnutie Zastupiteľstva PSK, ktoré sa konalo v Divadle Jonáša ...
Cenu PSK získal diecézny biskup Spišskej diecézy František Tondra za život vo viere, šírenie myšlienok kresťanstva, duchovnú obrodu, dlhoročnú prácu s mládežou a charitatívnu činnosť. Rovnaké ocenenie za prínos k obnove duchovných a kultúrnych hodnôt na území kraja, za budovanie ekumenických vzťahov si odniesol prešovský eparcha Ján Babjak a za dlhoročné pôsobenie v oblasti zachovania kultúrneho dedičstva našich predkov a propagáciu kraja doma aj v zahraničí folklórny súbor Šarišan.
Predseda PSK Peter Chudík odovzdal svoju cenu správcovi rímsko-katolíckej farnosti v Žakovciach a riaditeľovi Inštitútu Krista Veľkňaza Mariánovi Kuffovi. Získal ju za osobný prínos v riešení problémov ľudí v núdzi. Za celoživotné dielo a osobný prínos pre slovenské výtvarné umenie získal Cenu predsedu PSK Dušan Pončák a za dosiahnuté výsledky v oblasti športu František Kasanič.
Myšlienka oceňovať osobnosti a inštitúcie za prínos k rozvoju regiónu vznikla v roku 2004. Medzi doterajších laureátov spomínaných cien patrí napr. exprezident Michal Kováč, eurokomisár Ján Figeľ, Jeho Blaženosť Nikolaj, akademickí maliari Andrej Smolák a Juraj Kresila, Hokejový klub Poprad a ďalší.
TASR dnes informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.
 

Vyberte región

mark